Naar de inhoud Naar de footer

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Hoe werkt het, stap voor stap

Voordat u Buurtbemiddeling inschakelt, is het essentieel om eerst zelf een gesprek met uw buren aan te gaan. Als het niet lukt om samen tot een oplossing te komen, staan onze diensten voor u klaar. Ontdek op onze “Wanneer?” pagina meer over geschikte conflicten en handige tips voor het gesprek. Hieronder nemen we u stap voor stap mee in het proces, van de melding tot aan de nazorg.

Melding indienen

Het eerste wat u kunt doen, is een melding indienen bij Buurtbemiddeling. Dit is gratis en vrijblijvend. Vul het meldingsformulier in met uw gegevens en beschrijf het conflict zo nauwkeurig mogelijk. Onze bemiddelaars zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om het proces verder te bespreken.

Intakegesprek

Na het indienen van uw melding vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek heeft als doel om meer inzicht te krijgen in uw situatie en de aard van het conflict. Onze bemiddelaars zullen u en uw buren apart spreken om beide perspectieven te begrijpen. Hierdoor kunnen we een passende aanpak ontwikkelen voor de bemiddeling.

Buren apart

In deze stap spreken onze bemiddelaars apart met elke buur afzonderlijk. Dit biedt een veilige omgeving om gevoelens, zorgen en belangen vrijuit te bespreken. We streven ernaar om een open communicatie te bevorderen en eventuele misverstanden uit de weg te ruimen. Vertrouwelijkheid is hierbij gewaarborgd.

Bemiddelingsgesprek

Het bemiddelingsgesprek is een gestructureerd proces waarbij u en uw buren samen aan tafel zitten onder begeleiding van onze bemiddelaars. Tijdens dit gesprek krijgt u de gelegenheid om naar elkaar te luisteren, uw zorgen te delen en op zoek te gaan naar gemeenschappelijke oplossingen. Onze bemiddelaars zorgen voor een neutrale en respectvolle sfeer.

Nazorg

Nadat het bemiddelingsgesprek heeft plaatsgevonden en er afspraken zijn gemaakt, eindigt het proces niet. We bieden nazorg om te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nageleefd en om te evalueren of de oplossing voor beide partijen werkt. Nazorg kan variƫren in duur en intensiteit, afhankelijk van de behoeften van de betrokken partijen.

Komt u er samen niet uit?

Bij Buurtbemiddeling Den Helder bieden we ondersteuning bij diverse conflicten tussen buren. Ontdek wanneer buurtbemiddeling kan helpen en welke conflicten geschikt zijn. Als u direct hulp nodig heeft, kunt u ook direct een bemiddeling aanvragen. Onze getrainde bemiddelaars staan voor u klaar om te helpen bij het vinden van een constructieve oplossing voor uw burenprobleem.