Naar de inhoud Naar de footer

Aanvragen van buurtbemiddeling

Samen tot een oplossing komen

Bent u er niet in geslaagd om samen met uw buren tot een oplossing te komen? Wij begrijpen dat sommige situaties complex kunnen zijn en dat er hulp nodig is om tot een oplossing te komen. Via onderstaand formulier kunt u een aanvraag indienen voor buurtbemiddeling. Voordat u dit doet, is het belangrijk dat u de volgende drie controlepunten heeft doorlopen.

Ik heb gecontroleerd of mijn situatie geschikt is voor buurtbemiddeling

Wanneer kan Buurtbemiddeling helpen

Ik heb een poging gedaan om zelf het gesprek aan te gaan met mijn buren

Bekijk de tips om het gesprek aan te gaan

Mijn conflict is niet elders in behandeling

Bent u klaar om een melding te maken?

Het is van essentieel belang om uw melding of probleem zo compleet mogelijk te beschrijven, zodat onze buurtbemiddelaars een goed beeld krijgen van de situatie. Hieronder vindt u enkele tips om uw melding effectief en volledig te maken:

Wees specifiek

Geef een gedetailleerde beschrijving van het probleem, inclusief de aard van de overlast, tijdstippen waarop het zich voordoet en eventuele specifieke locaties binnen de buurt.

Beschrijf de impact

Leg uit hoe het probleem uw dagelijks leven beïnvloedt, of het nu gaat om verstoring van uw nachtrust, vermindering van uw woongenot of andere gevolgen die u ervaart.

Vermeld eerdere stappen

Geef aan welke acties u al heeft ondernomen om het conflict op te lossen, zoals gesprekken met de buren of eerdere meldingen bij instanties.

Voeg bewijsmateriaal toe

Indien mogelijk, verzamel bewijsmateriaal zoals foto’s, geluidsopnames of andere documentatie die het probleem ondersteunt en versterkt.

Door deze tips te volgen, zorgt u ervoor dat uw melding zo compleet mogelijk is en de buurtbemiddelaars een goed inzicht krijgen in de situatie. Vul het formulier hieronder in met de benodigde gegevens om uw aanvraag voor buurtbemiddeling in te dienen.

Ik doe melding namens...(Vereist)

De situatie

Wees specifiek, beschrijf de impact en vermeld eerdere stappen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 GB.

    Uw gegevens

    Gegevens wederpartij